monica kristin hansen

Verdens beste havregrøt med sjokoladesmak

Denne artikkelen inneholder partnerlenker. Det betyr at jeg i noen tilfeller får en liten kommisjon dersom du kjøper noe via en lenke i artikkelen. Kommisjonen vil ikke påvirke din pris på varen.

havregrøt med sjokoladesmak

Havregrøt kan være rene skjære supermaten. Men den trenger ikke være helt «plain». Vi kan pimpe den opp, både for å gjøre den mer smakfull og for å gjøre den enda mer funksjonell. Her finner du oppskrift på havregrøt med sjokoladesmak!

Lag havregrøt med sjokoladesmak og ekstra protein

Vanlig havregrøt har mye karbohydrat, og lite protein og fett. I denne oppskriften bruker jeg et proteinpulver med sjokoladesmak.

I tillegg har jeg i litt nøtter og frø for å gjøre grøten litt grovere. Deretter toppes den med mine favorittbær og -frukter.

Voila! Du har en havregrøt med sjokoladesmak som både er sunn, og like god som en dessert!

Første gang jeg lagde den ble jeg helt salig. For den ble så god!

Tanken på at jeg kan spise noe så godt til frokost, som i tillegg er så sunt, gjorde meg helt rørt! Så mange favorittingredienser i en skål. Grøt, nøtter, frø, frukt, bær og sjokolade!

Ikke undervurder å bringe mer sødme i livet

I Italia snakker man om La Dolce Vita. Det søte liv! Fra et ayurvedisk perspektiv så vil jeg bare si at vi ikke skal undervurdere det å bringe mer sødme inn i livene våre. Også via mat!

Når vi opplever at livet bare består i stress og gjøremål, er det ekstra viktig å gi oss selv litt sødme og nytelse. Bare prøv!

Og, noe som er fantastisk, og som du vil oppdage gjennom oppskriftene på denne bloggen, er at deilig mat, også de søte, ikke behøver å være usunn. Tvert imot kan de være ren supermat!

Denne oppskriften på havregrøt med sjokoladesmak må bare oppleves! Den er himmelsk god!

Oppskrift

1 porsjon

Ingredienser

  • 1 dl havregryn
  • 1 dl vann
  • 1 del plantemelk
  • 1 pose Rain Form proteinpulver med sjokoladesmak
  • 3 valnøtter
  • 1 ss chiafrø
  • 1 ss solsikkefrø
  • valgfri frukt og bær
  • krydder, hvis du vil (f eks kanel, kardemomme, gurkemeie)

Framgangsmåte

Bland vann og proteinpulver i en liten gryte.

Ha i havregryn og kok opp.

Spe på med plantemelk og kok til ønsket konsistens.

Hvor lenge, vil avhenge av hvilken type havregryn du har valgt. Lettkokte gryn, tar bare 3-5 minutter å koke. Steel cut havregryn, tar cirka 20 minutter.

Når grøten nærmer seg ferdig, har du i nøtter og frø, som du lar putre med i et par minutter.

Hell grøten over i en skål. Topp den med ønsket frukt og bær. Gjør det gjerne litt pent.

Jeg liker å bruke enten friske eller frosne bær, som for eksempel jordbær, bringebær og bjørnebær. En annen favoritt er fersk pasjonsfrukt.

Om ingredienser jeg bruker

Jeg velger, så langt det lar seg gjøre, økologiske ingredienser.

Havregryn

Steel cut havregryn er absolutt å foretrekke, den gir en grovere grøt. Men, for å være helt ærlig, så lager jeg den oftest selv, med vanlige havregryn, enten lettkokte eller store gryn. Har sjelden mye tid til matlaging om morgenen.

Du finner økologiske lettkokte havregryn i vanlig matbutikk (f eks. fra merkene Helios, Änglemark og Björn (store).

Plantemelk

Du kan bruke hvilken som helst plantemelk du liker. Jeg bruker for det meste havremelk eller mandelmelk når jeg lager grøt.

Plantemelk finnes i enormt utvalg i vanlige matbutikker (de mest kjente merkene er kanskje Oatly og Alpro, men det finnes mange flere).

Proteinpulver

Jeg bruker kun proteinpulveret fra Rain. Det smaker naturlig og godt, og er ikke unødvendig søtt. Jeg syns det minner litt om sånn som Raw Food-kaker kan smake. Veldig godt!

Hvis du også vil bruke dette proteinpulveret så kan du bestille det her: klikk her!

rain form proteinpulver med sjokoladesmak

Frukt og bær

Velg dine favoritter, og bruk det du har! Jeg bruker både frosne bær og ferske.

Hvis jeg bruker frosne, skyller jeg dem bare litt i vann og legger dem på en skål til tining mens grøten koker. Det gjør ikke noe om de ikke er helt tint når grøten er ferdig. De tiner nok, når du dytter dem litt ned i grøten.

Nå er det mulig å finne økologiske varianter også i frysedisken.

Mine favoritter er amerikanske blåbær, bjørnebær, bringebær, jordbær, pasjonsfrukt, granateple, mandarin, banan, pærer og mango.

Nøtter og frø

Her velger du også de du liker best og har tilgjengelig. Jeg elsker valnøtter, så det har vi alltid i hus. Chiafrø er også en favoritt. Ellers bruker jeg også solsikkefrø, linfrø og gresskarkjerner. Pistasjnøtter kan også være godt!

Dagligvarebutikkene har godt utvalg økologiske frø. Økologiske nøtter må man ofte til helsekostbutikker for å finne.

Krydder

Hvis man vil kan man også drysse litt krydder over grøten før man legger på frukten og bærene. For å være helt ærlig så bruker jeg ikke alltid krydder på havregrøten mer etter at jeg begynte å blande inn det proteinpulveret, for det er så godt som det er.

Hvis man vil variere, eller rett og slett ikke klarer seg uten krydder på grøten, så er mine favoritter å bruke, kanel, kardemomme og gurkemeie.

Du finner økologiske varianter på noen matbutikker. Hvis ikke, har de fleste helsekostbutikkene godt utvalg.

Handle på nett

Hvis du liker å handle økologiske matvarer på nett, anbefaler jeg nettbutikken Altshop.

For å kjøpe Rain Form vegansk proteinpulver med sjokoladesmak, se lenke under bildet av proteinpulveret.

Merk som favoritt
Scroll to Top
Rull til toppen