Design uten navn (31)

Sufisirkler

Nivå: nybegynner | Posisjon: sittende | Chakra: muladhara chakra, manipura chakra | Dosha: pitta, vata | Element: rom, luft

MUDRA – Hendene hviler på knærne

DRISHTI – Øynene lukket, fokus på tredje øye

Sitt i Sukhasana (lotusstilling eller halv lotus). Rett men myk i ryggen. Ta tak i knærne og åpne opp bekken.

Pust inn dypt gjennom nesten, samtidig som du lar overkroppen falle framover over venstre kne. Roter overkroppen sakte i med klokka. Start med en liten sirkel først.

La bevegelsene følge pusten. Roter forover på innpust, og bakover på utpust. Tenk mantraet Sat på innpust, og Nam på utpust.

Etterhvert kan du kjenne etter om du kan lage en større sirkel. Pust dypt og rolig gjennom hele øvelsen. Og husk å la bevegelsene følgle pusten.

Det er normalt at du kan kjenne knakelyder når du roterer. Det er ikke farlig. Men du skal ikke kjenne noen skarpe smerter. Kjenner du ubehag prøver du med en mindre sirkel.

Fortsett i samme retning i ett minutt, før du snur og begynner å rotere mot klokka.

FOR Å AVSLUTTE – Pust inn og hold pusten inne. La skuldrene slappe av, dytt magen ut og slipp pusten gjennom munnen, som et sukk. La hendene hvile på knærne og kjenn hvordan øvelsen fortsetter å virke i kroppen.


OM ØVELSEN – Sufisirkler er en tradisjonell asana i Kundalini yoga. Mange kriyaer (kundalini yogasekvenser) har sufisirkler som en av flere oppvarmingsøvelser helt i begynnelsen av sekvensen.

Den er fin å bruke dersom du har stivhet i hofter og nedre del av rygg. Den er spesielt gunstig å gjøre som oppvarmingsøvelse før sittende vridningsøvelser og sittende øvelser som innebærer framoverbøy.

Den er også fin å bruke i sekvenser for å åpne hoftene eller som del av en chakrasekvens som har fokus på rotchakraet (Muladhara Chakra) og/eller solar plexus (Manipura Chakra).

FYSISK VIRKNING – Varmer og myker opp hofter og ryggrad, og engasjerer kjernemuskulatur og overkropp.

ENERGETISK VIRKNING – Hjelper å flytte energi oppover fra de nedre chakraene og opp mot de øvre. Legger press på rotchakraet, Muladhara Chakra, og gjør det jordet og sterkt, og øker energien i hele kroppen.

Merk som favoritt

Del artikkelen

Rull til toppen