monica kristin hansen

Ristet brød med hummus, gulrot og koriander

Denne artikkelen inneholder partnerlenker. Det betyr at jeg i noen tilfeller får en liten kommisjon dersom du kjøper noe via en lenke i artikkelen. Kommisjonen vil ikke påvirke din pris på varen.

Kvinne spiser ristet brød med hummus, gulrot og koriander

Lei av trøtte brødskiver med bruost? Det skal ikke så mye til for å ta brødskivene til nye høyder! Det vi trenger, er rett og slett ideer og inspirasjon. For ofte tenker vi ikke på hvordan råvarene vi allerede har i hus, kan settes sammen på spennende måter. Her er en sånn kombinasjon, som er superenkel, og samtidig helt wow!

En tilfeldig oppskrift som ble kveldens overraskelse og dagens høydare!

Det var kveld. Jeg var sulten. Og, på benken stod en liten potte med koriander som var i ferd med å visne. På ett eller annet vis klarte jeg en gang å google meg fram til en oppskrift på ristet brød med hummus, gulrot og koriander. Hvem ville trodd at det var der man skulle havne?

Iallefall, sånn var det jeg kom jeg denne oppskriften hos Simple-Veganista, som forøvrig er et superinspirerende nettsted med de lekreste oppskrifter på veganmat. Du må sjekke det ut! Yummy!

Anyways, lagde dette til både meg og samboeren min. Var ganske spent på hvor bra det kom til å smake. Men du, for en overraskelse! Det var bare nydelig godt, som vi sier her i Tromsø!

Elsker at noe så enkelt, blir så utrolig godt! Det ble en skikkelig overraskelse, og ikke mindre enn dagens høydare. Denne må du teste!

Oppskrift

Ingredienser

  • gulrot
  • hvitløksfedd
  • hummus
  • godt brød
  • fersk koriander
  • karvefrø
  • kayenepepper
  • salt og pepper
  • olje til sautering

Jeg velger alltid økologiske råvarer, så langt det er mulig.

En av ingrediensene i denne oppskriften er hummus. Du kan enten lage din egen. Eller, det går også fint og kjøpe ferdig i vanlig matbutikk. De fleste butikkene har hummus, og det finnes mange merker. Finn din favoritt!

ristet brød med hummus

Framgangsmåte

Rasp gulrot og knus hvitløksfedd.

Varm opp litt olje i en stekepanne. Ha i raspet gulrot, hvitløk, karvefrø og kayenepepper. Sauter til på middels varme inntil gulroten har fått litt mykhet. Når røra er klar blander du inn hakket fersk koriander.

Rist brødskivene. Smør på hummus. Last på med gulrotrøre. Smak til med salt og pepper og topp det hele med et ekstra dryss fersk, hakket koriander.

Opprinnelig skulle det være sandwich

Hvis jeg skulle vært oppskriften tro, slik den var der jeg fant den på nett, så skulle dette lages som en sandwich. Du vet, med to brødskiver og fyllet i midten.

Men hvem klarer å gape over to brødskiver med fyll i? Som den rebellen jeg er, så lagde jeg istedet to enkle brødskiver med fyll oppå, og det tror jeg egentlig fungerte dobbelt så bra!

Men! Du kan selvsagt velge å lage dette som en sandwich hvis du vil. Da passer du bare på å ha hummus på begge brødskivene, før du smacker dem over og under gulrotblandinga.

Merk som favoritt
Scroll to Top
Rull til toppen