Bloggmal (2)

Havregrøt på termos

Det er ikke alle som orker å spise frokost før de drar hjemmefra om morgenen. Det betyr ikke at du må gi opp å spise grøt til frokost, hvis det er noe du liker å gjøre. Du kan nemlig ta med favorittgrøten din på termos.

Få gjerne tak i en liten suppetermos. Disse rommer en porsjon varm suppe, grøt eller gryte. De har videre åpning som gjør at det er enklere å spise rett fra termosen. Mange har dessuten en sammenleggbar skje i lokket. Super til å ha med varm mat i som du kan ha med hvor som helst, om det er på kontoret, på piknikk eller på reise.

Her er oppskrift på en nydelig, sunn og enkel havregrøt med deilige krydder og steel cut gavregryn.

Ingredienser

1 ss kokosolje

1/2 ts kanel, malt

1 kardemommekapsel eller 1/2 ts kardemomme, malt

1 liten knype salt

1 dl havregryn, steel cut

4 dl kopper vann

0,5 dl havremelk

1 ss honning eller lønnesirup

Sånn gjør du:

Varm opp oljen i en liten gryte. Ha i krydder, og sauter til du kjenner de deilige krydderduftene. Tilsett halvparten av vannet og la det småkoke et par minutter. Tilsett havregryn, havremelk og resten av vannet. Kok opp og la småkoke 5-10 minutter, eller til havregrynene er møre. Hvis du ønsker å søte grøten med lønnesirup kan du ha den i nå.

Hell grøten over på termos mens den fortsatt er varm. Hvis du velger å søte grøten med honning kan du legge denne på toppen av grøten.

Doshabalanse:

Grøt er supert å starte dagen med for alle doshaene, men kanskje spesielt for de som har overskudd av vata. Grøt gir varme og fuktighet til kroppen og virker jordende.

Merk som favoritt

Del artikkelen

Rull til toppen